Sosyal Medya

Güncel

İran, “İşgal Koalisyonu”na Ciddi Olmadığı İçin Tepkili!

İran, IŞİD’e karşı oluşturulacak uluslararası koalisyona belirsizlikler olduğu gerekçesiyle tepki gösterdi.



Ä°ran DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, NATO’nun IŞİD’e karşı stratejisinin belirsizliklerle dolu olduÄŸunu ve oluÅŸturulacak uluslararası koalisyonun terörizmle kararlılıkla mücadele etmesinin ÅŸüpheli olduÄŸunu savundu.

Afham, düzenlediÄŸi basın toplantısında, Batılı ülkeler ve müttefiklerinin yıllarca terörle mücadelede iki yüzlü ve ayrımcı bir siyaset izlediÄŸini iddia ederek, bu ülkelerin daima terörizm ve aşırılıklardan faydalandığını öne sürdü.

Afham, "Galler’deki toplantı sonrası ortaya çıkan ve yeni ÅŸekillenmekte olan IŞİD’e karşı oluÅŸturulan uluslararası koalisyon, ciddi belirsizliklerle karşı karşıya ve bu koalisyonun terörizmle kararlı ÅŸekilde ve ciddiyetle mücadele etmesi ÅŸüphelidir” dedi.

Ä°ran DışiÅŸleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD yönetiminin IŞİD ile mücadelesinin ciddi olmadığını iddia etmiÅŸ ve terörle mücadele için bölge ülkelerinin iÅŸbirliÄŸi yapması önerisini sunmuÅŸtu. Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani de bölge ülkelerinin iÅŸbirliÄŸi yapması halinde kısa sürede terör sorununun çözülebileceÄŸini söylemiÅŸti.

KAYNAK: http://www.haksozhaber.net/iran-isgal-koalisyonuna-ciddi-olmadigi-icin-tepkili-51918h.htm

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.